Dag 18
Door: Laurent-Jan en Mirjam
Blijf op de hoogte en volg Laurent-Jan en Mirjam
28 Juni 2012 | Nederland, Utrecht
Na een goede nachtrust stond Thom alweer te trappelen om 6.00. De verkenningstocht van gisteren wordt vandaag wat uitgediept. Zo probeert hij een CD in de videospeler te doen. Voorlopig is hij nog niet overtuigd dat deze daar niet in moet. Ook is hij weer op zijn kamer gaan kijken. Overal waar hij komt in huis hoor je af en toe een verbaasd...ooohhh als hij weer iets leuks voor kinderen vindt. Bij alles wordt dan meteen gezegd Thom Xiao Hui. Het hamsteren gaat ook thuis nog door, het zakje smurfen dat hij vindt wordt zorgvuldig in zijn eigen rugzak gestopt. Het is niet de bedoeling dat wij dit zien. Bij het ontbijt gaat de yoghurt en een nectarine er goed in . Daarna wil hij wel in bad waar hij er met veel plezier een waterfestijn van maakt. Na opgefrist te zijn is het tijd voor een potje voetbal in de tuin. Het is nog niet duidelijk of hij nu linksbenig of twee benig is. Ik schat zijn kansen in het water overigens beter in. Na wat gespeel met de 35 jaar oude playmobiel (die in goede aarde valt) wordt het weer tijd voor wat formaliteiten. We gaan naar het gemeentehuis om aangifte te doen. Met een stapel documenten onder arm komen we daar aan. Ondanks 2 telefoontjes eerder op de dag was diegene die er wel wat van weet niet aanwezig. We moesten een uurtje wachten waarna alles in gang gezet kon worden. Hopelijk krijgen we een dezer dagen nog zijn BSN nummer. Hierna volgt de lunch nadat we bij de bakker broodjes hebben gehaald. Enigszins ontstemd begint hij aan zijn lunch maar uiteindelijk lukt het toch om een broodje hagelslag een een kaasstengel op te eten. Hierna nog een potje voetballen en natuurlijk even in de hangmat schommelen. Vervolgens gaan we de tuin in, het onkruid is de afgelopen weken goed gegroeid. Thom is een goede hulp bij het onkruid wieden en manoeuvreert zich netjes door de eetbare planten door. Hopelijk blijft hij onkruid wieden nog lang leuk vinden....
De aardbei uit eigen tuin smaakt hem overigens goed, alleen groeien ze een beetje te langzaam, hij heeft vandaag al meerdere keren gekeken of er niet weer een nieuwe aan zit.
Aan het eind van de middag wordt er nog naar een Nederlands kinderprogramma gekeken, hierbij ligt hij continue in een deuk en probeert ons dan in het Chinees uit te leggen wat er allemaal gebeurt.
Tijdens het eten koken komt ineens spontaan het volgende Nederlandse woord eruit.....Lekker....!! Vanavond weer eens aan de noedels die er soepel in gaan naast het nodige fruit. Daarna nog even met playmobiel spelen en dan naar bed. Automatisch gaat hij weer naar zijn matras op onze kamer, voorlopig wil hij nog niet alleen op zijn eigen kamer slapen. Ook moeten wij blijven totdat hij ingeslapen is waarna we wegsluipen.
Morgen volgt er weer een nieuw avontuur.....de fiets... ook dit woord kent hij inmiddels. Hij heeft hier vandaag al meerdere keren naar gevraagd en vanavond halen wij hem op. De blauwe plek in zijn gezicht is inmiddels groen aan het woorden en heeft een behoorlijke omvang gekregen.